woensdag 15 augustus 2012

Een tablet voor kleine kinderen

Tablets zijn een echte hype. Binnenkort heeft iedereen er één in huis. Kinderen zien hun ouders de tablets gebruiken en zijn natuurlijk nieuwsgierig. Wat ga jij doen? Leg jij de tablet opzij? Of start jij een kindvriendelijk applicatie. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een tablet voor je kinderen.

Voor en tegenstanders

Als het op elektronisch speelgoed aankomt heb je eigenlijk 2 groepen van ouders. Enerzijds heb je de ouders die vinden dat kinderen mee moeten zijn met hun tijd en anderzijds heb je de groep die radicaal tegen dit soort speelgoed zijn. De meeste van de groep van tegenstanders hebben als argument de kostprijs van dergelijk speelgoed. Hierbij willen we wel vermelden dat tablets voor kinderen vaak ook goedkoper zijn dan de “echte” tablets.

Een voorbeeld van een tablet voor kinderen: de VTech Storio multimedia tablet
Vtech Storio
De VTech Storio was de winnaar van de verkiezing van speelgoed van het jaar 2011. De tablet heeft een touchscreen en ingebouwd toetsenbord. De Vtech Storio heeft tal van kindvriendelijke applicaties zoals woorden leren, leren schrijven, kleuren, tekenen, foto bekijken, kleurplaten kleuren, video's spelen en nog veel meer. Het scherm heeft een voldoende hoge resolutie zodat alles er haarscherp uitziet. De Vtech Storio heeft ook een SD geheugenkaart slot zodat je gemakkelijk foto's en filmpjes kan kopiëren voor de kinderen. Het toestel werk op batterijen en er is helaas geen adapter meegeleverd. Verder kan je de tablet via een usb kabel aansluiten op een PC. Voor het kopiëren van filmpjes naar de Storio volg je best nauwgezet de meegeleverde handleiding. Je zal de filmpjes moeten converteren naar het formaat vermeld in de handleiding. Voor het converteren kan je op internet allerlei programma's vinden zoals avidemux bijvoorbeeld. Op de website van bol kan je reviews lezen van kopers.

Voorbeeld 2: de Vtech Color Touch tablet
Vtech Color Touch
De Vtech Storio is goedkoper dan de Vtech Storio en dat merk je. Het scherm is kleiner en heeft een zeer lage resolutie. Sommige ouders klagen dat het scherm te donker zou zijn. Het toestel is wel zeer kindvriendelijk. Alle ekeningen zijn getekend zoals een kind het zou tekenen. Ook leuk is dat het toestel een sensor heeft om te zien onder welke hoek je het toestel houd. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in spelletjes waarbij je een balletje moet laten rollen door een doolhof. Net zoals de Vtek Storio werkt dit toestel op batterijen. Dit toestel is geen slechte toestel maar door het geringe prijsverschil met de Vtech Storio vragen we ons af of de Storio geen betere aankoop is. Het lage aantal reviews op de website van bol bevestigd onze conclusie.

Voorbeeld 3: de Kurio7 Kids Tablet
Kurio7 Kids
De Kurio7 Kids tablet is een echte tablet met toegang tot internet. Gelukkig kan je precies instellen wat je kind kan en niet kan op internet. Hiervoor heeft het toestel een echte Parental Control functie waarbij je kan instellen wat voor elke kind toegelaten is. Elke website wordt gecontroleerd voordat deze getoond wordt. Kinderen kunnen op deze tablet dezelfde spelletjes spelen als op jouw tablet. De tablet heeft een 7” capacitief touchscreen met een resolutie van 800X480 pixels. De camera vooraan en achteraan vinden de kinderen super leuk om mee te spelen. Verder heeft het toestel een HDMI en USB aansluiting. Een geheugenkaart slot voor TF/Micro SD kaartjes neemt kaartjes aan tot 32GB. De tablet wordt verkocht met een beschermhoes die het toestel beschermt als het zou vallen. Dit moet je natuurlijk ten alle koste vermijden aangezien het toestel nog steeds beschadigt kan zijn als het valt. Voor een review kan je de website van bol bezoeken.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van tablet voor kinderen. Voor kleine kinderen vinden we de Vtech toestellen de beste keuze. Voor kinderen vanaf 7 jaar vinden we de Kurio7 beter maar die is natuurlijk ook duurder dan de Vtech's. Wat vind jij de beste keuze? Laat het ons weten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten